Newsourcing - Innovatieve software op maat
 

Rotterdamse Jongerenraad

Rotterdamse Jongerenraad Website Rotterdamse Jongerenraad Responsive Website Rotterdamse Jongerenraad Mobiele Website Rotterdamse Jongerenraad Responsive Design Rotterdamse Jongerenraad Desktop Website

Voor de Rotterdamse Jongerenraad moest er een functionele maar ook overzichtelijke website komen. Als adviesorgaan vanuit de jeugd in Rotterdam was het van groot belang dat de website jongeren zou aanspreken om interactie te bevorderen. Daarom is gekozen voor een visueel prikkelend design. Dit betreft het warme kleurgebruik in combinatie met de skyline van Rotterdam als beeldkenmerk.

Mennes Creative heeft samen met dit design vele technische implementaties verricht voor de website. Door die koppeling van techniek en design is er een bruikbare formule ontstaan waardoor wij goed werk konden leveren aan de Rotterdamse Jongerenraad.

In het content management systeem (cms) wordt de voorkant van de website gevoed met allerlei functionele modules. Met de mailform generator is het verzenden van tienduizend e-mails geen probleem meer, de beheerder kan ook gemakkelijk zelf selecties maken van diverse adressen waar naar gestuurd dient te worden. Met de agenda functie kunnen er makkelijk agenda items worden: aangemaakt, aangepast en verwijderd. Al deze items zijn datum gerelateerd en worden gepubliceerd in een kalender. Ook is het mogelijk om een agenda-item te delen op je hyves, facebook ,-en/of twitter account. Dit geldt ook voor gepubliceerde nieuws-items.

Deze sociale media integratie is eveneens prominent aanwezig op de homepagina, waar Tweets van de RJR worden getoond. De nieuwsbrief is hier gekoppeld aan de mailform generator.