Newsourcing - Innovatieve software op maat
 

Hoekbouw: 0800-aanbouw

Hoekbouw 0800-aanbouw Website Hoekbouw 0800-aanbouw Responsive Webdesign Hoekbouw 0800-aanbouw Maatwerkoplossing Hoekbouw 0800-aanbouw Tablet Applicatie Hoekbouw 0800-aanbouw Huisstijl

Een uitdagend project stond ons te wachten voor Hoek Bouw, waar een overzichtelijke/gebruiksvriendelijke offerteapplicatie moest worden ontwikkeld. Met een stapsgewijze benadering krijgt de klant van Hoek Bouw een direct overzicht van de kosten die gepaard gaan met een uitbouw op hun woning. De klant krijgt de offerte automatisch per email in PDF formaat toegestuurd nadat alle stappen in de toepassing zijn doorlopen. Het offertemodel is volledig geïntegreerd aan het CRM van Hoek Bouw, zodat alle opgevraagde offertes overzichtelijk na kunnen worden gelopen.
De applicatie is zodanig opgezet dat de beheerders zelf vragen kunnen invoeren en tevens de opties en de positie van deze vragen kunnen bepalen. Ook kunnen zij de vragen conditioneel maken en ten opzichte van elkaar positioneren.
De vragen en antwoorden kunnen door de beheerder worden voorzien van toelichtende teksten of verhelderende plaatjes, zodat het de bezoeker altijd duidelijk is waar antwoord op gegeven moet worden. De bezoeker kan open vragen invullen of kiezen uit een aantal opties, waar door de beheerder een waarde aan gekoppeld kan worden. Ook de verschijningsvorm van de opties is volledig dynamisch. Die kunnen als checkboxes worden getoond, maar ook als radio buttons of opties in een keuzelijst.

Op basis van de waarden die aan de vragen en corresponderende opties zijn gekoppeld kan de beheerder calculaties maken, welke vervolgens in de zogenaamde “offertebouwer” terug komen. Doordat het systeem de meest complexe wiskundige formules kan verwerken heeft de beheerder alle vrijheid in het opmaken van het offertesjabloon.
Om de offerteaanvraag ook daadwerkelijk in een order om te zetten, verstuurt het systeem eveneens automatisch herinneringen naar de consumenten, waarvan de frequentie en de inhoud ook weer door de admin van de applicatie beheerd kunnen worden. De beheerder kan precies zien wanneer deze herinneringen zijn verzonden.
Voor de specifieke wensen van Hoek Bouw heeft Mennes Creative op innovatieve wijze een vertaalslag gelegd naar een online maatwerkapplicatie. Daarbij is de opdrachtgever volledige vrijheid geboden ten aanzien van het beheer van de applicatie, die gebruiksvriendelijk is opgezet en daarnaast goed vindbaar in de zoekmachines.
Door het bieden van dergelijke oplossingen stelt Mennes Creative organisaties in uiteenlopende sectoren en branches in staat om dankzij innovatie hun processen te optimaliseren en te stroomlijnen. Dit resulteert bovendien in een direct voordeel ten aanzien van concurrenten; waar de consument eerst een offerte per e-mail of telefoon moest aanvragen en daarbij altijd even moest wachten tot één of meerdere bedrijven deze handmatig hadden opgemaakt is dat nu volledig geautomatiseerd en is de offerte direct beschikbaar.
Ook benieuwd hoe Mennes Creative uw organisatie kan bijstaan in het doorvoeren van procesverbeteringen door op innovatieve wijze gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet kan bieden? Vraag dan nu een geheel vrijblijvende brainstorm sessie aan met één van onze experts!