Newsourcing - Innovatieve software op maat
 

Mobiele App Ontwikkeling

Van ruw Idee naar Business model en Prototype tot plaatsing in de Stores

EEN MOBIELE APP OP MAAT

We zijn in een tijdperk aanbeland waar toegang tot internet zich niet langer beperkt tot de desktop computer thuis of op het werk. Sinds de opkomst van de smartphone heeft vrijwel iedereen het wereldwijde web letterlijk in de broekzak zitten. Tegelijkertijd verliest de traditionele computerhoek steeds meer terrein, om langzaamaan vervangen te worden door de tablet op de bank door mobiele app ontwikkeling. De consequenties van het mobiele tijdperk voor organisaties en bedrijven – jong en oud – zijn verstrekkend.

 

Dankzij mobiele app ontwikkeling hebben zowel consumenten als zakelijke gebruikers snel en gericht toegang tot specifieke informatie. Bovendien is interactie met deze doelgroepen dankzij mobiele apps laagdrempeliger dan ooit. Of u bestaande klanten wilt blijven bedienen of een briljant idee hebt voor een nieuwe startup; de tijd dat alleen een website toereikend was is voorbij. Niemand kan vandaag de dag meer om mobiele apps heen!

De toekomst is mobiel: de grenzeloze mogelijkheden van mobiele apps

Het moge duidelijk zijn dat de kansen die mobiel te bieden heeft onbegrensd zijn. De afgelopen jaren zijn door de enorme groei in het gebruik van smartphones en tablets zelfs compleet nieuwe markten ontstaan! De meeste tech-startups lanceren tegenwoordig dan ook een mobiele app in aanvulling op een webapplicatie. Laatstgenoemde is vaak (al dan niet responsive) hoofdzakelijk voor de desktop geoptimaliseerd. In onze visie is de volgende stap – na responsive, de huidige trend – adaptive design waarbij mobiele apps worden ontwikkeld, die zich niet aanpassen aan een kleiner scherm maar specifiek voor iedere resolutie worden ontworpen. Alleen op die manier kunnen gebruikers een écht optimale experience voorgeschoteld krijgen, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken.

Kortom; Mobiel heeft de toekomst en Newsourcing biedt slimme mogelijkheden om daar adequaat op in te spelen. Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van native mobiele apps voor iOS (iPhone/iPad) en Android. Daarnaast bouwen we adaptive web applicaties die geoptimaliseerd zijn voor de verschillende resoluties op mobiele apparaten. Dankzij de nieuwe front-end standaarden HTML5 en CSS3 – verrijkt met technieken als Phonegap en AngularJS – is het bovendien mogelijk om mobiele apps te ontwikkelen die voor zowel iOS als Android apparaten geschikt zijn, zonder dat twee afzonderlijke apps gebouwd hoeven te worden.

Mobiele Applicatie Ontwikkelen

Mobiele app laten ontwikkelen?

Dan bent u bij Newsourcing BV aan het goede adres! Wij hanteren niet alleen de laatste mobiele trends en technieken, maar denken ook op commercieel en creatief vlak met u mee. Wij zorgen ervoor dat uw idee een commerciële doorvertaling krijgt, zodat uw mobiele App perfect aansluit op (de wensen van) uw doelgroep én rendement oplevert. We maken graag een afspraak om de mogelijkheden door te spreken. Laat uw naam, telefoonnummer en/of e-mailadres achter en wij nemen contact met u op.  Sparren over uw idee?

  pasfoto-sebas

  Native mobiele apps

  Native mobiele apps zijn kleine programmaatjes die stand-alone kunnen worden geïnstalleerd op de smartphone of tablet van de eindgebruiker. Android gebruikers downloaden hun mobiele apps in de Google Play Store; iPhone en/of iPad-bezitters doen dat in de App Store van Apple. Een native app onderscheidt zich voornamelijk door het feit dat de toepassing lokaal draait en alle (hardware) mogelijkheden van het apparaat waarop deze geïnstalleerd is volledig kan benutten. Denk daarbij aan het opnemen van geluid, bepalen van de locatie of het maken van foto’s en filmpjes – vanuit de interface van de mobiele App, welteverstaan.

  Webapp(licatie)s

  Waar een native mobiele app dus als op zichzelf staande toepassing op desbetreffend mobiel operating systeem draait, is dat beslist niet altijd een vereiste om een succesvolle app te lanceren. Veel apps gebruiken de specifieke hardware van een smartphone of tablet helemaal niet. Mobielgeschikte adaptive webapps zijn dan een zeer geschikt alternatief. Zij draaien niet als stand-alone toepassing op het mobiele apparaat, maar worden aangeroepen door de browser die daarop draait. Het onderliggende systeem draait dan onder de motorkap op een server in de cloud; de gebruiker krijgt in feite alleen het topje van de ijsberg te zien. Doordat verreweg de meeste rekenkracht online wordt uitgevoerd, blijft de responsive (web)app klein en compact.

  Door vervolgens het volledige scherm te benutten en de informatie op geoptimaliseerde wijze aan de gebruiker te presenteren kan een optimale mobiele ervaring ook met een webapplicatie worden gerealiseerd. Dankzij eigentijdse online standaarden en innovatieve technieken vervagen de grenzen tussen apparaten in rap tempo en nemen de mogelijkheden louter toe.

  Het beste van twee werelden

  Newsourcing heeft ruime ervaring met de ontwikkeling van zowel native mobiele apps als responsive webapplicaties. Het is onze passie om Startups te helpen hun ideeën tot leven te wekken, maar ook om bestaande bedrijven en organisaties te helpen met hun transitie naar het mobiele tijdperk. Van ruw idee tot het bouwen van een prototype, naar het uitwerken van een commercieel interessant businessmodel tot mobiele tests, reviews en uiteindelijke plaatsing in de App stores: in Newsourcing treft u een gespecialiseerde mobiele partner die u wegwijs maakt in de wondere wereld van de smartphones en tablets!

  Van briljant idee naar mobiele app

  Als sparringspartner op niveau deinzen we er bij Newsourcing niet voor terug om een kritische blik te werpen op alle ideeën die bij ons ter tafel komen. In de eerste plaats beoordelen wij in hoeverre uw app-idee écht nieuw is en potentie heeft. Vervolgens wordt de doelgroep in kaart gebracht en volgt een inventarisatie van diens behoeften. Hoe kan daar met de App het best op in worden gespeeld? Aansluitend volgt een commerciële doorvertaling, omdat uw investering natuurlijk wél rendement op moet leveren. De mobiele strategie die voortvloeit uit dit proces vormt de basis voor de ontwikkeling van de Mobiele App.

  Voordat er ook maar een pixel wordt ontworpen of een regel code wordt geschreven, tekenen wij de eerste versie van de mobiele App volledig uit. Uit deze conceptuele vorm volgt het interactieontwerp, waarbij de gebruiksvriendelijkheid met stip op één staat. Een App moet intuïtief zijn in gebruik, niet te ingewikkeld zijn en vooral logisch qua interface / interactie.
  Vervolgens vangt de technische ontwikkeling aan, waarin de App daadwerkelijk wordt ontwikkeld. Na grondige tests door ons, de opdrachtgever en review-teams van Apple / Google wordt de app in de stores geplaatst. Feitelijk begint het daar pas écht, want de gebruikers bepalen het succes en zullen altijd verbeteringen en bugs aandragen. Daarom werken wij volgens de lean startup methode. Vanzelfsprekend kunt u ook voor updates en doorontwikkeling van de app bij ons terecht. Samen met u beheren wij de Roadmap van de mobiele app en werken in verschillende iteraties toe naar perfectie, waarbij de eindgebruiker altijd centraal staat. De tractie en gebruikersdata van van uw app monitoren wij dan ook zorgvuldig.