Newsourcing - Innovatieve software op maat
 

Newsourcing BV

Innovatieve Software op Maat

MEESTERS IN MAATWERK SOFTWARE

Newsourcing ontwikkelt innovatieve online oplossingen op maat. Al sinds 2005 bouwen wij met succes vernieuwende software, web applicaties en mobiele apps. Voor grote en kleine ondernemingen, organisaties en overheden ontwerpen, programmeren en beheren wij op maat gesneden applicaties.

 

In een tijd waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, het web alsmaar socialer wordt en hardware steeds mobieler, zijn wij voor onze opdrachtgevers een technologische rots in de branding die meedenkt in alle facetten van de vormgeving, ontwikkeling en exploitatie van slimme softwaretoepassingen.

 

Vanuit een academische achtergrond maken wij complexe techniek voor een brede doelgroep toegankelijk, dankzij gebruiksvriendelijke en intuïtieve interfaces – op desktop, smartphone en tablet.

Referenties

Onze innovaties worden ontwikkeld voor uiteenlopende opdrachtgevers in diverse marktsegmenten

FEITEN EN CIJFERS

Hoewel we bij Newsourcing de mens achter de software centraal stellen, lopen wij als IT’ers natuurlijk ook niet weg voor cijfertjes:

14

medewerkers

Bij Newsourcing zijn 14 experts actief, met uiteenlopende vaardigheden en een schat aan ervaring.

123

jaar werkervaring

Als we alle dienstjaren van onze professionals optellen, doorbreken we de grens van een eeuw werkervaring ruimschoots.

8.4

Klanttevredenheid

Onze opdrachtgevers waarderen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,4.

2005

begonnen

Newsourcing startte ruim 10 jaar geleden – toen nog als eenmanszaak – in de incubator van de Universiteit van Tilburg.

Softwareontwikkeling volgens verschillende instapmodellen

Newsourcing richt zich op de ontwikkeling van webapplicaties, desktoptoepassingen en mobiele apps op maat. Wij bieden onze oplossingen volgens verschillende instapmodellen aan. Voor opdrachtgevers met heldere ideeën maar een beperkt budget kunnen wij een prototype of MVP (minimum viable product) op fixed-fee basis realiseren. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat wij daar alléén aan beginnen als er sprake is van een duidelijk afgekaderde en behapbare opdracht. Sowieso is fixed-fee bij ons een eenmalige optie, omdat het na de lancering feitelijk pas begint.

Wij zijn groot voorstander van zowel de lean startup methode als agile softwareontwikkeling. Wij vliegen projecten het liefst aan in sprints, waarbij onze scrum-teams in korte iteraties van enkele weken werkbare delen van de software opleveren. Daarom bieden wij eveneens de mogelijkheid om per sprint af te rekenen. Voor de echte grootverbruikers van ontwikkel-capaciteit is het ook mogelijk om één of meerdere programmeurs full-time in te uren. Op basis van het aantal FTE worden er dan urentegoeden ingekocht, die naar eigen inzicht kunnen worden ingezet. Dankzij ons slimme online dashboard bieden wij opdrachtgevers real-time inzicht in projectvoortgang, bestede uren en feedback momenten. Dat geldt eveneens als er urentegoeden worden ingekocht die minder dan 1 FTE behelsen – want ook dat is bij ons mogelijk.

De kracht van Remote Teams

Dankzij de complementaire vaardigheden en uitgebalanceerde samenwerking tussen onze ICT-experts in Nederland en India – waar programmeurs in vaste dienst vanuit onze eigen development-afdeling in Kerala actief zijn – hebben wij de afgelopen jaren tal van innovatieve maatwerk applicaties met succes gerealiseerd. Onze vooruitstrevende aanpak kenmerkt zich door een kennisintensieve benadering van interculturele samenwerking, waarbij cultuurbarrières worden overbrugd en communicatieve uitdagingen worden overwonnen. Dankzij onze jarenlange ervaring en gestroomlijnde processen weten wij als geen ander hoe softwareontwikkeling met remote teams tot een klinkend succes kan worden gemaakt!

Hoe het allemaal begon

Newsourcing B.V. is het resultaat van jarenlange ervaring in het ontwikkelen van innovatieve software op maat, waarbij remote teams in Nederland en Zuid-India (ofwel het ‘Sillicon Valley van het Verre Oosten’) als een ware twee-eenheid samenwerken. Directeur en oprichter Sebastian Mennes zette tijdens zijn studie internationale bedrijfskunde in 2005 de eenmanszaak Mennes Creative op, die zich in eerste instantie richtte op het bouwen van websites. Al snel werden de projecten steeds complexer en verbreedde Mennes zijn horizon, door software ontwikkelaars uit verschillende windstreken te gaan selecteren. Na diverse pilots met leveranciers uit China, de Filipijnen en (dichter bij huis) in Oekraïne volgden zorgvuldige evaluaties, waarbij niet alleen werd gekeken naar de kwaliteit van het geleverde werk, maar eveneens politieke, economische en sociale factoren in ogenschouw werden genomen. Op basis daarvan viel de uiteindelijke keuze op de provincie Kerala in het zuiden van India, waar Mennes vervolgens met zijn lokale partner een eigen R&D vestiging oprichtte. In eerste instantie ging het multidisciplinaire team van programmeurs exclusief voor Mennes Creative aan de slag.

De eenmanszaak is inmiddels uitgegroeid tot Mennes Creative B.V. van waaruit nog altijd op het mobiele en sociale tijdperk gerichte websites, webwinkels en cross-mediale producties worden gerealiseerd. Ook vandaag de dag in harmonieuze samenwerking met onze collega’s in India. Na een tijdrovend en intensief proces van vallen en opstaan kunnen wij met recht stellen dat we de kunst van het ontwikkelen van maatwerksoftware door remote teams onder de knie hebben gekregen. Met Newsourcing B.V. wordt onze kennis en ervaring niet langer als een goed bewaard geheim binnen het internetbureau bewaard, maar in de vorm van een serie unieke oplossingen beschikbaar gesteld aan bedrijven en organisaties in de Benelux.

Onze oplossingen

Cases

Onze klanten aan het woord

Werkwijze

Iedere projectfase wordt zorgvuldig doorlopen en aan de hand van beproefde projectmanagement methodieken tot een goed einde gebracht. Wij staan voor heldere communicatie, snel schakelen en korte lijnen, zodat alle betrokken partijen weten waar de wederzijdse verantwoordelijkheden liggen en goed op de hoogte zijn van oplever- en feedbackmomenten.

Orientatie

Concept

Ontwerp

Realisatie

Oplevering

Evaluatie