Newsourcing - Innovatieve software op maat
 

Het Nieuwe Uitbesteden

Het Nieuwe Uitbesteden


In 2008 besloten wij om de technische ontwikkeling van onze projecten voortaan in India te laten uitvoeren en er een eigen R&D vestiging te openen. De voornaamste reden daarvoor was dat de prijs-kwaliteit verhouding aldaar vele malen hoger is dan in Nederland. Laten we de dingen bij naam noemen: het kostenplaatje is simpelweg aantrekkelijker, daar hoeven we niet omheen te draaien. Desondanks stond het vanaf het allereerste begin vast dat wij ons niet willen vereenzelvigen met de onvolprezen “VOC-mentaliteit.” In onze optiek is meer nemen dan geven niet meer van deze tijd. Wat het uitbesteden van bedrijfsprocessen betreft is daar doorgaans juist wél sprake van. Daarom besloten wij om vanaf dag één in te zetten op gelijkwaardige verbinding.

Mensenwerk

Wij geven om de mensen die onze organisatie máken. Dankzij wederzijds respect, aandacht voor eenieders motivatie, ambities en sterktes/zwaktes in combinatie met een vlakke organisatiestructuur trachten wij culturele barrières te doorbreken en culturele verschillen juist tot de kracht van onze organisatie te maken. Bij Newsourcing B.V. geldt dat de mens en de ontwikkeling van zijn of haar talenten centraal staat in al onze processen. Door het in de praktijk brengen van motiverend leidinggeven, een managementmethode die is gebaseerd op 25 jaar wetenschappelijk onderzoek, staan bij ons de mensen achter de processen centraal – zowel in Nederland als in India.

Verantwoord Uitbesteden

Omdat het uitbesteden van productieprocessen een belangrijke pijler voor onze organisatie is zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Naast de grootste zorg voor de mensen die onze business überhaupt mogelijk maken doneren wij structureel 5% van onze omzet aan de Stichting Verantwoord Uitbesteden. Deze Stichting zet in op het bevorderen van kennisintensief ondernemerschap in Azië, waarbij een strategische benadering gericht op duurzame groei (people/planet/profit) centraal staat. Het doel is daarbij om lokale ondernemers bij te staan in het aanbrengen van structuur en het doorvoeren van efficiëntieverbeteringen door bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren, in de vorm van trainingen, workshops en clinics. Daarnaast is het inzetten van (online) techniek ter bestrijding van voedselschaarste een belangrijke pijler van de Stichting. In dat kader wordt momenteel gewerkt aan een platform waarop de bevolking in India zelfverbouwd voedsel kan delen.

Sebastian Mennes MSc.

Sebastian is serie-ondernemer en bedrijfskundige, met een passie voor het duurzaam verbinden van mensen, culturen en kennis in een steeds verder globaliserende wereld. Als directeur en oprichter van Newsourcing B.V. blogt hij regelmatig over zijn visie op outsourcing, intercultureel samenwerken en sociaal ondernemerschap.

Volg hem: